Ondernemersdag: Focus op Visie

Bevlogen ondernemers willen graag groeien met hun bedrijf. Een helder plan voor 2024 zodat er geïnvesteerd wordt in de juiste groeifactoren. Een goede manier hiervoor is de ‘heidag’; een dag los van je bedrijf om te werken AAN je onderneming in plaats van erin. Maar waar begin je dan?

Daarom kozen Rolinka en Merijn van ROScoaching voor een ondernemersdag Focus op Visie. Een dag serieus AAN de slag met zowel mentorschap als coaching. We startten de dag lekker actief in de paddock waar de unieke elementen van ROScoaching én van zowel Rolinka als Merijn aan de orde kwamen. Ook keken zij naar hoe deze elementen in elkaar konden vloeien. Zodat ze hen energie geven én het beste voor ROScoaching zijn. De paarden keken op afstand geïnteresseerd mee. Met een kop koffie bekeken we theorie over het waarom van hun passie en hoe dit vertaald kan worden in een duidelijkere visie.

Na de lunch bespraken we het product aanbod van ROScoaching in relatie tot haar omzetcijfers en de tijdsbesteding. Met Inge samen werd helder hoe de cijfers kunnen ondersteunen in de strategie. En dat beeld werkten we samen verder uit in de paddock, dit maal met ondersteuning van de paarden. Doordat de paarden elementen verplaatsten, of aandacht gaven, konden Rolinka en Merijn onderzoeken of die wellicht een andere plek in hun organisatie mochten krijgen. Aangedragen nieuwe elementen werden bekeken, en ook de verbinding tussen beide ondernemers werd met hulp van de paarden steeds duidelijker. Met frisse neus en dito inzichten konden we terug naar de tekentafel.

In een afsluitend mentorgesprek werd de focus gelegd op de juiste zakelijke stappen voor 2024. Met een heldere visie en een duidelijk pad van aandacht, gaat ROScoaching voor groei. Een aantal daadwerkelijke actieplannen geven Rolinka en Merijn focus om hun groeipad met helderheid uit te voeren. De resultaten kunnen ze zelf beoordelen en evalueren, omdat ze in eigen verantwoording dit plan hebben mogen creëren (in plaats van dat wij het hen hebben verteld).

Ten slotte mochten Inge en ik als mentor-coaches nog feedback ontvangen over hun ervaringen, de opzet van de dag en verbeterpunten voor een volgende coachdag. Als ervaren coaches en specialisten in het integreren van coaching met paarden in bestaande concepten, hielpen zij ons met verdere fine-tuning van de aangeboden kennis én ervaringen. Inge en ik kijken dan ook nu al uit naar de volgende coachdagen! Zien we jou dan voor een dag Focus op Visie?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *