Verstilling – ruimte voor jouw innerlijke kracht

Vandaag ligt er sneeuw, het witte laken over onze wereld geeft een serene rust als ik naar de paarden loop. Alsof alles even bedekt wordt, zich afsluit en naar binnen keert. De winter is een tijd voor verstilling, om te luisteren naar jezelf en wat er zich in jou afspeelt. 

Zelf had ik altijd veel moeite met de term verstilling. Stilte en vooral stilstaan paste totaal niet bij mijn beeld van levensgeluk. Ik wilde juist energie, actie en groei. Vooruitgang in mijn zakelijke en persoonlijke leven. En daar moet je hard voor werken, in de gedachten dat hard werken ook altijd veel actie omvat. 

Inmiddels weet ik dat echt resultaat juist ontstaat uit een goede balans tussen bewegen en stilstaan. De rust pakken om nieuwe plannen te maken, of juist te verfijnen. Om veranderingen in jezelf te laten ontplooien en daarmee met hernieuwde energie je pad te vervolgen. 

En dan nog, doe ik dat verstillen toch liever in actieve staat van zijn 🙂 Daarom past het coachen met paarden zo goed bij mij. Je gaat de bak in, doet een oefening waarmee je actief in beweging komt. En dan in reflectie neem ik wel de rust om mijn acties op een andere manier te bekijken. Waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe, wat beweegt mij letterlijk tot mijn acties en waar komt dat vandaan? Vaak biedt een herhaling van dezelfde oefening inzicht in mijn beweegredenen. En kan ik dan snel bij mezelf een conclusie trekken over de volgende stappen op mijn pad. Soms met woorden, maar vaak ook in stilte. 

Verstilling ontstaat dan door woorden spaarzamer te gebruiken, en vooral te ervaren wat er is. Letterlijk na beweging even stil staan bij mezelf. Dat geeft me ruimte om van binnenuit weer in mijn kracht te komen. En dan weer volop te kunnen genieten van beweging!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *