De kracht van bewegen

Soms val je stil.

Vaak na het behalen van een enorme prestatie, zoals het lopen van een marathon. Dat kan letterlijk zo zijn, maar ook figuurlijk. Als je bijvoorbeeld een groot project hebt afgerond, je diploma hebt gehaald, een verhuizing achter de rug hebt, of je bedrijf hebt verkocht. Dat waar je intens naar hebt toegewerkt hebt heeft al je focus en energie gekost. Gelukkig, want daarom heb je nu die prestatie kunnen behalen!

Allereerst is het dan goed om tot jezelf te komen. Uitrusten vinden we allemaal moeilijk, zeker in onze huidige maatschappij waar druk zijn de status geniet en je vooral toch maar niet niks moet doen. Hierdoor vergeten we vaak te genieten van onze successen. Daar waar je juist wel even stil mag staan bij wat je bereikt hebt en met wie je dat samen hebt gedaan. Waardering naar de ander én jezelf.

Voor mij persoonlijk was het net zo. Inge en ik hebben met verve de overdracht van ons bedrijf DeeDee begeleid. Onze teamleden ondersteund in hun wijzigende rol en de nieuwe Berlin-structuur. Onze klanten en leveranciers geholpen met het ontwikkelen van mooie, duurzame innovaties die de toekomst van de verpakkingsbranche bepalen. En met een glimlach genoten van deze speciale ondernemersrol.

Na een emotioneel, betrokken afscheid ging ik naar IJsland. Daar heb ik als gids paardrijtochten begeleid in de hooglanden. Zonder luxe, puur in de natuur. Voor mij ultiem genieten en mezelf gunnen om écht te ontspannen. Terug bij mijn gezin was er tijd en ruimte voor rollen die afgelopen jaar wat minder aandacht kregen. Toetsweek begeleiden, zomervakantie vieren, lachen met vriendinnen en mijn eigen paard Kvika rijden. Alsof ik in moest halen wat ik zo gemist had en om stil te staan bij de overgang.

Want na stilte mag er weer beweging komen. Een nieuwe richting, de volgende stappen in jouw levenspad. En dat kan beangstigend zijn. Want waar begin je, waar ga je naartoe, en wat kom je onderweg tegen? Wat neem je mee en welke zaken laat je los? Veel vragen dus en weinig antwoorden.

En juist dan kan coaching je enorm helpen. Lees maar eens het verhaal van Cas, die met zijn zelf geformuleerde antwoorden weer in beweging kwam, op eigen kracht. Deze vorm van paardencoaching wordt intensiever begeleid door mijzelf als mentor om woorden te helpen vinden aan de toekomst. Visie, ondernemend zijn en nieuwe focus vinden zijn elementen van de kracht om te bewegen. En als je die zelf bepaalt, zijn ze ook jouw energie om ervoor te gaan.

Voor mij persoonlijk geldt precies hetzelfde. Ik kom in beweging, de start van een nieuwe fase op mijn levenspad. De coaching die ik hiervoor zelf mocht ervaren bij Keulseweg gaven mij de handvaten en visie om dit nieuwe pad met vertrouwen te bewandelen. Er staan nog wat obstakels te overwinnen, een weide te doorkruisen en eenmaal daar weet ook ik niet precies wat de situatie dan zal zijn. Maar ik weet waar ik in grote lijnen naar toe wil, en ik ga genieten van de reis!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *