Persoonlijke kracht

Gezinscoaching

Als ouder ervaar je zowel jouw ontwikkelprocessen als die van je kind(eren). Het gezin is altijd in beweging, en als de kinderen in de puberteit komen lijkt dit in een stroomversnelling te gaan. Je houdt diverse ballen hoog in drukke tijden. Je wilt het beste voor je kind, en ziet de uitdagingen van puberteit die soms leiden tot onzekerheid en afstand. Daarnaast zoek je naar aandacht en rust voor jezelf, want een energieke, stabiele ouder heeft een positieve invloed op het gezin.

Coaching met paarden kan familieleden zelf weer in hun kracht laten komen. Als deze unieke ervaring door ouder(s) én kind beleefd wordt, kan je met elkaar het proces van de coaching delen, in plaats van over de inhoud druk uit te oefenen.  Dat schept een veilige band en verdubbelt het positieve effect. Gun het je kind én jezelf om in je kracht te komen en in verbinding met elkaar.

Gezinscoaching wordt gegeven aan ouder(s) met hun kind(eren) op de middelbare school, vanaf 14 jaar. Deze jong volwassenen zijn in staat tot zelf reflectie en kunnen de ervaring van de coaching mentaal dragen, zeker als de ouders dezelfde ervaring ondergaan. Voor jongere kinderen is een additionele opleiding nodig van de Keulseweg, ik breng je graag in contact met gediplomeerde kindercoaches.

De investering in een gezinscoaching traject is € 450,- voor 5 individuele sessies van 1 tot 1,5 uur.
Hierin wordt de eerste sessie altijd door een ouder individueel gedaan, dit is een persoonlijke sessie waarbij we kijken naar jouw coachvraag als ouder. De volgende sessie kan ofwel de andere ouder individueel ervaren, ofwel is de eerste sessie voor het kind. Daarop volgende sessies worden in overleg ingepland, meestal voor het kind maar het mag ook een ouder zijn.

Belangrijk om te weten is dat alle sessies volledig vertrouwelijk zijn, zodat ieder individu in volledige openheid de coaching kan ervaren. Als coach houd ik mezelf aan deze ethische code en borg deze rol. Er zal dan ook geen inhoudelijke informatie van de coaching sessies gedeeld worden.

Ben je benieuwd naar de ervaringen? Lees dan de verhalen van vader Tim en dochter Mijke, of van moeder Vera en zoon Cas.