Klantverhaal

Een zeer fijne positieve coaching waar je onbewust veel bespreekt, behandelt en met een beter gevoel naar huis gaat als je van te voren had verwacht. Eigenlijk geen woorden voor om dit te omschrijven.

Naam: Tim Hoezen
Leeftijd: 40 jaar
Beroep: Regiomanager

Hoe heb je de coaching ervaren?

Om heel eerlijk te zijn; ik ging er eigenlijk met een zeer kritische blik in. Had er nog nooit van gehoord en kon me er zeker niets bij voorstellen. Coaching met een paard.

Het feit dat mijn dochter al haar gevoelens bij een paard kwijt kon en moeite heeft om zich tegen een persoon, een op een te uiten, heeft ervoor gezorgd dat wij deze manier van coaching wilde aangaan. Maar ook om te ervaren hoe de coaching voor mijn dochter zou zijn, zodat je als ouders ook weet hoe dit proces gaat en loopt.

In het verleden heb ik zelf ook vaak Coaching sessies gehad met een persoon en die voelde onbewust altijd als gedwongen aan, met een bepaalde spanning en je werd gepusht. Meestal voelde ik me na z’n sessie nog slechter dan voor de sessie. Maar dit was dus bij deze coaching sessies totaal niet. Het paard blijft je aandacht vragen en blijft je eigenlijk continue gerust stellen en een vertrouwd gevoel geven. Hierdoor is er een zeer ontspannen maar vertrouwde sfeer.

De manier waarop je met het paard communiceert en de vragen die dan aan je gesteld worden, zorgen er toch voor dat je veel opener bent en alles van een andere kant bekijkt. Je kunt immers je gedrag bij het paard vergelijken met je gedrag in het dagelijks leven. Onbewust en zonder spanning komt er hierdoor veel los en naar boven. Dit had ik als een zeer kritisch en nuchter persoon nooit verwacht.

De coaching heb ik dan ook als verrassend, zeer positief en als een fijne manier ervaren om een coaching traject te volgen. Voor mijn dochter is dit super en is het ook fijn te zijn hoeveel beter ze nu in haar vel zit.

Wat maakt coachen met paarden anders?

Voor mij was het grootste verschil dat je eigenlijk communiceert door middel van het paard. Je hebt niet het gevoel dat je een op een met een persoon aan het praten bent.

Het is niet geforceerd en je ervaart geen stress. Eigenlijk heb je helemaal niet door dat je in een coaching sessie zit.

Doordat je voornamelijk contact hebt met het paard, geef je onbewust makkelijker antwoorden en uitingen. Je stelt je makkelijker open, omdat je niet het gevoel hebt dit aan een ander persoon te vertellen.

Wat was het beste van jouw coaching?

Het feit dat deze coaching niet aanvoelde als een gedwongen coaching. Je de coaching verlaat en jezelf beter voelt dan voor de coaching. Je het toch van een andere kant bekijkt en meer verteld en behandeld hebt dan je zelf van te voren zou denken.

Voor wie is coachen met paarden geschikt?

Voor iedereen, (personen / gezinnen) maar in mijn ogen zeker voor mensen die zeer gesloten van zichzelf zijn. Mensen die binnenvetters zijn en zich slecht kunnen uiten. Maar ook voor mensen met veel spanning en stress kan deze coaching een grote verlichting geven.

Het feit dat je met een paard bezig bent, doet je niet beseffen dat je in een coaching sessie zit.