Build – Grow – Enjoy – Repeat

Ondernemerschap… het zal maar door je bloed stromen.

Ondernemers zien kansen, benutten de ideeën die altijd door hun hoofd stromen en komen graag tot actie om te bouwen. Want het bouwen van een succesvolle onderneming is ook echt een constructieve aangelegenheid. Het begint met het erkennen van een tekortkoming, een probleem bij de potentiële klant of het doorzien van een dynamiek in de markt. Wat gebeurt er om me heen en met welke elementen daarvan bouw ik aan mijn toekomst?

BUILD
Om de bouw te starten zijn weloverwogen keuzes noodzakelijk. Waar gaat de energie naar toe en welke focus heb ik nodig? Dat vraagt moed en zelfreflectie, want vaak zit de bottleneck bovenaan de fles. Wat moet jij als leider zelf veranderen om tot groei te komen… als mens en als ondernemer. Met een gedegen actieplan ontkiemt dan het zaadje tot groei.

GROW
Groeien geeft vervulling aan de ondernemer en aan het team. Als er duidelijkheid en transparantie is, weet iedereen waar het bedrijf naar toe gaat én welke bijdrage daaraan geleverd mag worden. Want alleen samen bereik je de flow om het verschil te maken ten opzichte van jouw concurrenten. Jouw persoonlijke waarden, vertaald in jouw bedrijfsvisie geven je de kracht om van doel naar groei te gaan.

ENJOY
En als we de groei bereiken, de vlag op ons spreekwoordelijke dak, dan mogen we lering trekken uit de bouwbranche en het succes vieren! Genieten van de daadwerkelijke verandering die onze energie teweeg heeft gebracht. Met een dikke glimlach, en desgewenst een goed glas wijn, terugkijken naar het pad van groei. Want ondernemen is een feest, waarbij je zelf de slingers op moet hangen.

REPEAT
Het genieten, reflecteren en afronden van een groeifase is ook heel belangrijk. Want daarmee zet je de deur open voor hernieuwde creativiteit. Als we gevoelsmatig een punt zetten ontstaat ruimte voor weer frisse ideeën, de volgende laag van verdieping. Jouw visie als mens is gegroeid, en daarmee ook je vermogen om nóg meer aan ondernemerschap te brengen. Dus laat die ideeën maar stromen… het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan.

Ondernemer, dat ben je. Dus ga ervoor: BUILD – GROW – ENJOY … & REPEAT!

De inspiratie voor deze blog is opgedaan tijdens Het Groeicollege van NLGROEIT; waar ondernemers elkaar helpen groeien. Wil je bij jouw  ondernemersgroei graag wat ondersteuning van Kraftur? Kijk dan verder op ‘Ondernemerskracht’

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *