Kraftur, de herkomst van de naam

Kraftur staat voor kracht, een diepgaande en doeltreffende term voor het beste in jezelf. Kracht kan harde en zachte vormen aannemen, meer en minder op de voorgrond treden en je helpen of juist tegenwerken in veranderende situaties. Kracht is altijd in beweging, en als je kracht kan herkennen en toepassen vanuit jezelf, beweeg je daarmee naar persoonlijke groei. Kracht dus, daar draait het om bij de coaching van Kraftur Coach & Paard.

Veel IJslandse paarden krijgen namen gerelateerd aan karaktereigenschappen, en zo is er ook Kraftur frá Bringu, het paard met het verhaal waaraan de naam van Kraftur Coach & Paard is afgeleid.

Kraftur frá Bringu werd geboren in de ongerepte natuur van IJsland. Een gracieus en charismatisch paard, hij had de juiste naam gekregen! Zijn diepe band van vertrouwen met ruiter Þórarinn Eymundsson is prachtig weergegeven in de film Kraftur – The Last Ride, die op YouTube te bewonderen is. Tijdens het WK IJslandse Paarden in Nederland in 2007 zag ik Kraftur shinen in de ring. Dit paard was niet voor iedereen, maar met vertrouwen in zijn mens waren zij samen in staat om prachtige explosieve en toch zachte kracht te tonen. Waanzinnig. Daarom: Kraftur Coach & Paard.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *